Chocolate Molten Lava Cake

 

SAM_3573c

Masih terasa di lidah lembutnya Chocolate Molten Lava Cake ini, yummyy….

Beginilah kisahnya : kemaren malam nonton top chef Just Dessert, disalah satu acaranya, para peserta diberikan tantangan untuk buat Chocolate Molten Lava Cake, sewaktu diperlihatkan hasilnya, ya ampunnn ngilerrr abis…ngecess…bertekad untuk bikin esok harinya…dengan semangat 45 segera execute, siapin bahan chocolate, butter, telur, gula pasir, terigu, masuk oven 14 menit, voilaaaa…jadi deh…anakku juga ternyata suka banget…aku dikasih jempol plus ucapan mama is the best top cheppp ( pake p sodara2 xixixi)…oiya resep nyari di mbah google, aku pake foodnetwork resep yaa, hasilnya memuaskan…

SAM_3575c

Chocolate Molten Lava Cake

Source : Foodnetwork Recipe

Ingredients
6 (1-ounce) squares bittersweet chocolate
2 (1-ounce) squares semisweet chocolate
10 tablespoons (1 1/4 stick) butter
1/2 cup all-purpose flour
1 1/2 cups confectioners’ sugar
3 large eggs
3 egg yolks
1 teaspoon vanilla extract
2 tablespoons orange liqueur

Directions
Preheat oven to 425 degrees F.
Grease 6 (6-ounce) custard cups. Melt the chocolates and butter in the microwave, or in a double boiler. Add the flour and sugar to chocolate mixture. Stir in the eggs and yolks until smooth. Stir in the vanilla and orange liqueur. Divide the batter evenly among the custard cups. Place in the oven and bake for 14 minutes. The edges should be firm but the center will be runny. Run a knife around the edges to loosen and invert onto dessert plates.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s