Salted Egg Yolk Custard

Good Morning World! Energic banget ya greetingnya…jelas aja breakfastnya pake Salted Egg Yolk Custard…gurih…yummy…manis asin2 gimana…plus creamy…endolitaaa😍

Weekend tiba, saatnya untuk bikin custard ini, ada teman office yg menyarankan untuk custard ditaruh di bowl kecil supaya gampang bawa pulang, okelah temanku, langsung berangkat ke proyek Senen belanja bowl kecil ini, tak lupa beli telur asin, butter, icing sugar, custard powder,coconut milk,white bread.

Berikut resepnya :

Source recipe from AFC :

Ingredient:

  • 3 Salted egg yolk (after boiling eggs for 15 minutes)
  • 60 grams soft unsalted butter
  • 50 grams icing sugar
  • 50 grams custard powder
  • 30 ml coconut milk
  • Pinch of salt
  • 10 slices white bread

Method :

  • Mash the salted egg yolks lightly in a mixing bowl.add the softened butter & icing sugar to the bowl & whip until fluffy using an electric handheld whisk
  • Add the custard powder, coconut milk & a pinch of salt, then whisk again until well combined.
  • Chill the custard mix in the fridge for about 30 minutes, until firm.
  • Custard ready to be enjoyed with family & friends.

Warm Regard

Pauline

Advertisements